Notice: Undefined offset: 1472 in /var/www/html/assets/includes/functions_two.php on line 6973
Punkt Resetu – Emocje i Sukces

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/assets/includes/functions_two.php:6973) in /var/www/html/themes/walen/layout/header/content.phtml on line 3

Notice: Only variables should be passed by reference in /var/www/html/themes/walen/layout/group/content.phtml on line 3

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/assets/includes/functions_two.php:6973) in /var/www/html/themes/walen/layout/group/content.phtml on line 3
13 w - Youtube

Sesja EFT na wsparcie organizmu podczas przeziębienia i ogólnego osłabienia. Spróbujesz? Jeśli tak, to koniecznie podziel się swoimi odczuciami.

15 w - Youtube

💡 Czy wiesz, że Twoje ciało „pamięta” emocje?

Każde przeżycie zostawia w nas ślad – nie tylko w głowie, ale i w ciele. Napięcie w karku, ucisk w żołądku czy przyspieszone bicie serca to sygnały, że układ nerwowy wciąż reaguje na dawne stresy.

👉 EFT to metoda, która uczy ciało „odpuszczać”.
Podczas delikatnego opukiwania wybranych punktów meridianowych uruchamiamy proces uwalniania starych emocji, napięć i przekonań, które nas blokują.

Efekt? Spokój, lekkość i więcej energii – bez konieczności wracania godzinami do trudnych historii.

📽️ W tym filmie zobaczysz, jak EFT może pomóc:

#eft #mentalnakupunktura #consano4you #świadomość #pracazemocjami #jaknietytokto #równowaga #połączenie

✨ Jeśli chcesz dobrze się czuć, zacznij dbać o swoje myśli ✨

W EFT dzieje się coś wyjątkowego – tylko tutaj wypowiadamy swoje negatywne uczucia.
Dlaczego? Bo to, co niewypowiedziane i ukryte, wciąż działa w nas i odbiera nam spokój.

Nazwanie trudnych emocji i delikatne ostukiwanie meridianów, czyli punktów energetycznych daje ciału sygnał bezpieczeństwa. Umysł wreszcie puszcza napięcie. A wtedy pojawia się lekkość, ulga i miejsce na pozytywne myśli. 🌿

Spróbuj teraz krótkiej rundki EFT, powtarzając te słowa w kolejnych punktach:

👉 Punkt karate (bok dłoni): „Pozwalam sobie uwolnić to, co już mi nie służy.”
👉 Czubek głowy: „Wybieram spokój.”
👉 Początek brwi: „Wybieram harmonię.”
👉 Bok oka: „Wybieram lekkość.”
👉 Pod okiem: „Czuję, że mogę odpuścić.”
👉 Pod nosem: „Moje ciało odzyskuje równowagę.”
👉 Pod dolną wargą: „Moje myśli stają się wspierające.”
👉 Obojczyk: „Coraz bardziej ufam sobie.”
👉 Pod pachą: „Moje serce się otwiera.”
👉 Wewnętrzna część nadgarstka: „Jestem bezpieczna/y.”
👉 Każdy palec jednej dłoni (delikatnie ściskając): „Spokój. Harmonia. Lekkość.”

Oddychaj głęboko… i poczuj różnicę. 💫

#eft #uwalnijsiebie #emocje #świadomeżycie #dobresamopoczucie

image

EFT (Emotional Freedom Techniques), czyli Techniki Emocjonalnej Wolności, to metoda pracy z emocjami, która łączy elementy psychologii, medytacji i akupresury. W praktyce polega na delikatnym opukiwaniu (tappingu) określonych punktów na ciele – tzw. meridianów, znanych z medycyny chińskiej – przy jednoczesnym skupieniu się na problemie, emocji lub przekonaniu, które chcemy uwolnić.

Czym jest EFT w prostych słowach:
• To mentalna akupresura – zamiast igieł używa się palców.
• Łączy świadome nazwanie emocji z pracą z ciałem.
• Działa bezpiecznie i szybko, często przynosząc ulgę już po kilku minutach.

Jak może się przydać w życiu?
• Redukcja stresu i lęku – pomaga szybko uspokoić ciało i umysł, kiedy pojawia się napięcie.
• Praca z emocjami – pozwala rozładować złość, smutek, żal czy poczucie winy.
• Budowanie pewności siebie – uwalnia od blokujących przekonań typu „nie dam rady”, „nie zasługuję”.
• Odblokowanie potencjału – pomaga przejść przez opór i otworzyć się na nowe możliwości.
• Uwolnienie wstydu i traumy – wspiera w pracy z trudnymi doświadczeniami, nawet z PTSD.
• Zdrowie i ciało – pomaga przy bólach psychosomatycznych, kompulsjach, nadmiernym jedzeniu.
• Relacje – ułatwia odpuszczenie starych urazów i poprawia komunikację z innymi.
• Codzienna praktyka – kilka minut dziennie jako szybkie narzędzie do równowagi emocjonalnej.

Można powiedzieć, że EFT to taki zestaw pierwszej pomocy emocjonalnej i duchowej – zawsze „pod ręką”, gdy coś wytrąca z równowagi, blokuje Twoją moc albo odcina od wewnętrznego spokoju.

#eft #tapping #punktresetu-emocjeisukces #wolnośćemocjonalna #zdrowieemocjonalne #selfcare #świadomość #technikirozwoju #radzeniesiestresem #spokój #psychologia

image
Umbes

Każdy z nas potrzebuje zatrzymać się, złapać oddech i odzyskać równowagę. W tej grupie znajdziesz proste i skuteczne techniki, które pomagają w stresie, zmęczeniu i napięciu – a jednocześnie wspierają lepsze decyzje, kreatywność i sukces zawodowy.